Klikací rozpočet na webových stránkách města Slaný

Články » Klikací rozpočet na webových stránkách města Slaný

18.3.2019, Jiří Hůla

Od dnešního dne mají všichni občané možnost detailněji a kdykoliv nahlédnout do tzv. klikacího rozpočtu města prostřednictvím webových stránek města.

Od dnešního dne je občanům města Slaný k dispozici na webových stránkách města Slaný odkaz na tzv. klikací rozpočet. Odkaz najdete na www.meuslany.cz -> Městský úřad -> Odbory městského úřadu -> Finanční odbor -> Klikací rozpočet.

Modul tzv. klikacího rozpočtu, který je nadstavbou účetního programu, umožňuje kdykoliv občanům města procházet jednotlivými částmi rozpočtu města Slaný a informovat se o plnění předpokládaných příjmů a stejně tak o průběžném čerpání finančních prostředků města. Zároveň je možné si procházet i několik let zpětně a porovnávat čerpání finančních prostředků v předchozích letech, v současné době jsou k dispozici roky 2015-2019. 

Oproti jiným, veřejným nástrojům tohoto typu, které jsou například na webu Ministerstva financí, má klikací rozpočet na webu města část "Akce", kde jsou lépe členěny informace o čerpání prostředků na konkrétní investiční a neinvestiční akce města.

Jsem rád, že jsme tento nástroj prosadili při projednávání rozpočtu na rok 2019 v prosinci loňského roku a že Vám je nyní tento nástroj k dispozici.

Data jsou aktualizována 10x do roka, vždy po měsíčních uzávěrkách, měsíce leden/únor a červenec/srpen mají uzávěrku společně.

Jiří Hůla, zastupitel za Svobodní - Strana svobodných občanů

Komentáře

Antispamová ochrana: Napište číslo 100 slovem